Logo-Art-Dumay-zlLogo-Foederer-zl

Uit ons jasje geknald!

op .

Door onze groei van de laatste maanden/jaren zijn wij flink uit ons jasje gegroeid. De laatste weken zijn er door interne veranderingen grote stappen gezet: ons bedrijf is uitgebreid met een projectbedrijf waarin we grotere collecties taxeren en bemiddelen. Daarin nemen we het hele traject over van A tot Z voor bedrijven, instituten en particulieren.

Deze collecties bieden wij aan op Catawiki, waar wij inmiddels VIP klant zijn. De kopers bevinden zich over de hele wereld en de handling van deze processen vergt dan ook ruimte. Ruimte die we met Park 75 niet hebben aangezien daar de verkoop van kunst, taxaties, inlijstingen en restauraties plaatsvinden.

We hebben dan ook de afgelopen weken gezocht naar een locatie waarin we ons projectbedrijf kunnen vestigen en hebben deze gevonden in het pand aan Cockeveld 4 met 1000 m2 te Nuenen.

 index3 IMG 20170715 WA0006

Wij zullen daar vanaf 1 augustus onze intrek nemen (Park 75 blijft bestaan voor de verkoop, taxaties van klassieke werken, restauraties en inlijstingen) en in samenwerking met Catawiki een expertisepunt ontwikkelen. Met ons team van professionals gaan we deze uitdaging graag aan!

Tweede veiling Wageningen van start!

op .

De eerste veiling van kunstwerken uit de collectie van de Gemeente Wageningen is afgelopen. Alle 100 werken zijn verkocht, dank aan alle kopers!

De tweede veiling loopt inmiddels al en bieden kan tot en met 30 juni, u vindt de veiling door hier te klikken.

veiling 2 wageningen veiling 2 a

 

Op 30 juni start de derde en tevens laatste veiling met nog ongeveer 100 werken!

 

Stichting Onterfd Goed gaat samenwerken met Kunsthandel Art Dumay

op .

A5 flyer OnterfdGoed

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Start samenwerking met een kunst taxatiedag op zondag 2 juli 2017
De adoptiebalie voor Nederlands erfgoed is verheugd om te kunnen melden dat zij een samenwerking aan is gegaan met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. Beide organisaties werken al jaren voor erfgoedinstellingen en gemeentes en zo ontstond het idee om samen op te trekken om zo kunstwerken uit Nederlandse collecties een nog betere kans op herplaatsing te geven.

A5 flyer OnterfdGoed2

 

Stichting Onterfd Goed
Onterfd Goed adviseert en helpt erfgoedbeheerders (musea, gemeentes, etc.) bij het verbeteren van hun collecties. Voor de objecten die niet in die collecties thuis horen zoekt Onterfd Goed een goed nieuw thuis. Door een object of kunstwerk te 'adopteren' helpt een koper om Nederlands erfgoed te bewaren en weer zichtbaar te maken. Alle werken van de webshop plus nog 5.000 andere zijn in Eindhoven te zien en te adopteren.


Kunsthandel Art Dumay
Art Dumay in Nuenen presenteert klassieke en moderne kunst, restaureert en lijst kunstwerken in.  Al jaren ontfermt Kunsthandel Art Dumay zich over kunstcollecties die worden afgestoten door bedrijven, instellingen en particulieren. Zij zorgen dat kunstcollecties en kunstwerken weer op een goede plaats terecht komen en gewaardeerd worden.
    
Feestelijke start van deze samenwerking
Op zondag 2 juli 2017 van 11.00 tot 17.00 uur organiseren de twee partijen een dag waarop iedereen kunst of curiosa kan laten beoordelen. Wilt u eindelijk te weten komen of dat kunstwerk op zolder of die ene parelketting kunst of curiosa is...? Of wilt u graag weten of het schilderij van oma nu echt iets waard is?  

Het taxatieteam is gespecialiseerd in schilderijen, tekeningen en etsen, zilver en goud, sieraden, schilderijen en prenten, antieke boeken, glas, tin, porselein, aardewerk, (vul)pennen, typemachines en ander kleingoed.  Op deze dag kunnen we u ook helpen bij taxatierapporten, restauraties en inlijsten van uw kunstwerken en bij het vinden van een goed registratiesysteem voor uw verzameling of u adviseren bij het thema van uw collectie.
Er is een mogelijkheid om iets te eten en te drinken op Sectie-C op zondag 2 juli, Sectie-C, hal 10 van 11.00 tot 17.00 uur.

Nog 2 dagen!

op .

Het is bijna zover! Over 2 dagen gaan we van start met de eerste online veiling van de voormalige collectie BKR-kunstwerken en aangekochte kunstwerken van de Gemeente Wageningen. Er worden ongeveer 300 kunstwerken afgestoten en per opbod verkocht via de veilingsite www.catawiki.nl

Bekijk hier alvast de eerste 100 kunstwerken van onder andere Paul van Kleef, Corneille en Florine van Eekhout.

veiling website laten bouwen

Vaderdag 2017

op .

Knutselwerkje, tekening of een andere creatie voor de beste vader van de wereld laten inlijsten? Of een foto op plexiglas? Dat kan!

Kom vóór dinsdag 13 juni 12.00 uur langs voor het uitzoeken van een mooie inlijsting en het is op tijd af om zondag 18 juni cadeau te doen!

18920583 1882680761984993 8441045224498931961 n  18882046 1882680898651646 996150571445550062 n