Logo-Art-Dumay-zlLogo-Foederer-zl

Over ons

ArtDumay-Over-ons-smal

De geschiedenis van Art Dumay

2001
Art Dumay wordt opgericht door Paul Dumay. Hij gaf zijn bestaande carrière op voor een zelfstandig bestaan in de kunst. In het begin start hij met kunstbemiddeling, maar enkele jaren later komen daar ook restauraties bij.  In de eerste instantie werkt hij vanuit huis, waarbij de buren zich weleens afvroegen waar hij alle kunstwerken liet die hij steeds in en uit de auto laadde.

2004
In dit jaar vestigt Art Dumay zich in het eerste officiële pand op de Boordseweg 2a in Nuenen. Datzelfde jaar besluit Pauls’ vrouw Melanie Dumay ook in de zaak te stappen. Haar communicatieachtergrond komt hierbij perfect van pas en het bedrijf maakt dan ook een flinke groei door.

 oud pand 1

2008
Het pand aan de Boordseweg wordt langzaam te klein en daarom breidt Art Dumay in 2008 uit. Er komt een tweede winkel bij aan Parkstraat 3F. Vanaf nu kunnen mensen voor klassieke kunst en restauraties terecht aan de Boordseweg. Voor moderne kunst en de lijstenmakerij hoeven mensen alleen maar de straat over te steken naar het andere pand.

oud pand 2 oud pand 3

2009
Art Dumay besluit om lijstenmakerij Foederer (anno 1937) uit Helmond over te nemen en zette daarmee de lange familiehistorie van het bedrijf voort. De naam werd, uiteraard, aangehouden!
Foederer werd door de broers Theo en Jan Foederer gestart als een winkel in behang, verf, kunst en schilders artikelen. Medewerker Eduard Hanssen nam in 1970 de zaak over. Deze vakman werd zelfs 2e bij het Europees kampioenschap lijsten maken. In 1998 nam zijn zoon, Roel Hanssen, de lijstenmakerij over. Ook hij won diverse prijzen met zijn inlijstingen. Tegenwoordig staat, voor zover wij weten de jongste lijstenmaakster in Nederland, Susan van de Ven voor u klaar om uw werken in te lijsten.
Ondanks dat er in de loop der jaren veel veranderd is, werkt onze lijstenmaakster Susan nog steeds op de originele werktafel.

oud pand 4 oud pand 5
 
2010
Paul en Melanie besluiten hun eerste pand te verlaten en verhuizen naar het park in Nuenen. Hier kunnen zij zowel klassieke, als moderne kunst en het restauratie- en lijstenatelier kwijt in één ruimte. Op de begane grond bevindt zich de galerie en op de eerste etage is de lijstenmakerij te vinden.

oud pand 6 oud pand 7

2015
Oog voor de toekomst hebben zowel Paul als Melanie altijd gehad en dus zagen zij de potentie van het internet. Daarom boden zij als proef een schilderij van Jan Sluijters met een waarde van 120.000 euro aan via veilingwebsite Catawiki. Iets wat op dat moment heel innovatief was in de kunstwereld, zeker voor zo’n kunstwerk. Die durf resulteerde een paar jaar later in een nauwe samenwerking met Catawiki. Tegenwoordig worden dan ook alle kunstwerken bij Art Dumay online aangeboden en geveild.

oud pand 8

2017
Het bedrijf en ook het team blijft groeien, waardoor ook het pand aan het park te klein wordt. Art Dumay besluit neer te strijken op Cockeveld 4 in Nuenen. Waar Paul en Melanie samen met hun team in een voormalig showroom alle ruimte hebben om hun droom waar te maken.

20171028 160532

2018

 Wie zijn wij?

teamfoto