Logo-Art-Dumay-zlLogo-Foederer-zl

Over Nuenen

De gemeente Nuenen c.a. is gelegen in het groene middengebied tussen de steden Eindhoven en Helmond. De gemeente telt drie kerkdorpen: Nuenen, Gerwen en Nederwetten en een aantal buurtschappen, waarvan Eeneind de grootste is.

Nuenen ligt in een omgeving met prachtige bossen en weiden. Vincent van Gogh liet zich er inspireren toen hij van 1883-1885 in Nuenen woonde en werkte. Het wereldberoemde schilderij de Aardappeleters heeft hij hier geschilderd.

Nuenen kan met recht een openluchtmuseum genoemd worden. Er zijn nog 21 objecten bewaard gebleven uit de tijd van Vincent van Gogh. U ziet nog precies de gebouwen en landschappen, die Vincent van Gogh zo’n 125 jaar geleden hebben geïnspireerd.

Op 18 juli 2010 is het nieuwe Van Gogh Museum ‘Vincentre’ geopend. Een uniek gebouw waarin u het leven van deze beroemde kunstenaar van dichtbij kunt zien en beleven. Het Vincentre is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Verder heeft Nuenen u zoveel meer te bieden. Kom gerust eens een dagje of enkele dagen genieten van onze restaurants, leuke winkeltjes of blijf overnachten in een van de hotels of bed & breakfasts. We hopen u graag eens te zien! Loop maar eens door de website heen en ontdek de vele mogelijkheden die Van Gogh Village Nuenen voor u heeft.