Logo-Art-Dumay-zlLogo-Foederer-zl

Art Dumay: Uw adres voor restauraties

ArtDumay restauratie-smalAl jaren voert Kunsthandel Art Dumay professionele restauraties uit voor particulieren en bedrijven. Dit gebeurt in ons eigen atelier waarbij uiteraard gewerkt wordt volgens alle protocollen die een restauratie verlangt en de ethische beroepscode voorschrijft. Zowel olieverfschilderijen op doek, papier en paneel als oude, ornamenten lijsten maar ook bijzondere objecten die door de tand des tijds zijn getekend kunnen door ons worden gerestaureerd.

Restaureren van schilderijen; een vak apart…
Hoe ouder een schilderij  is, des te groter de kans op slijtage of beschadigingen. Alleen al blootstelling aan daglicht en zuurstof tast een doek aan. Vaak worden waardevolle kunstwerken in musea dan ook geëxposeerd in speciaal daarvoor geconditioneerde zalen. In de huiskamer  zijn dergelijke ideale omstandigheden natuurlijk niet voorhanden, en staan schilderijen dan ook bloot aan licht, vetaanslag en rook.

Beoordelen
Allereerst is het nodig zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de toestand waarin een werk verkeert. De ervaren restaurateur bestudeert voorafgaand aan de restauratie de kwaliteit van het doek en het gebruikte materiaal en bepaalt aan de hand daarvan zijn werkmethode en materiaalkeuze. Zo zal zorgvuldig worden gekeken naar de hechting van de verf op de grondlaag en de staat van de drager (het doek of paneel bijvoorbeeld).